fbpx
'Memudahkan Percutian Anda'

Pakej Bali Indonesia Bulan Madu 5 Hari 4 Malam

(8 Testimoni)
ROMANTIKA
DariRM2,700
ROMANTIKA
DariRM2,700
CARA TEMPAHAN
SEBUTHARGA
Nama Penuh*
Email*
Telefon*
Tarikh Melancong*
Jenis Pakej*
Tempoh Bercuti*
Jumlah Dewasa*
Jumlah Kanak² (Bawah 12 Tahun)
Pertanyaan Anda
Perlukan Penerbangan?
Perlukan Perlindungan?(Takaful)
Dari mana mengetahui kami?
* Saya bersetuju dengan Terma Syarat dan Kenyataan Privasi yang disediakan.
Please agree to all the terms and conditions before proceeding to the next step
SEBUTHARGA PAKEJ (PERCUMA)

Sila isikan borang ‘SEBUTHARGA’. Kami akan hantarkan harga dan tentatif terus ke email anda. Tiada sebarang caj dikenakan untuk mendapatkan sebutharga.
Selain itu, anda juga boleh membuat tempahan melalui ‘WhatsApp’ atau hubungi kami di talian 09-827-1025 untuk sebarang soalan.

LIHAT PORTFOLIO TERKINI

LIHAT PORTFOLIO TERKINI

Suka Pakej Ini?

Menyimpan pakej ke senarai kegemaran memerlukan akaun

4193

Mudahkan Percutian Anda

  • 15,000+ Pelancongan Bersama Kami
  • Khidmat Bantuan Mesra Pelancong
  • Berdaftar Dengan MOTAC & MATTA
  • Urusniaga Dijamin Cepat & Selamat

Ingin Berjumpa Kami?

  • Pejabat I : No 12-2, Jalan Lengkuas C, 16C, Seksyen 16, 40200 Shah Alam.
  • Pejabat II: Lot PT19065 - T2 Rumah Kedai 3 Tingkat, 23100 Paka, Dungun.
  • Waktu Beroperasi Dari: 10:00am - 5:00pm | Isnin - Sabtu | Online: 24/7
5 Hari 4 Malam
Waktu : Sepanjang Musim
KLIA / KLIA 2 / KKIA
LTA Ngurah Rai
Had Umur : 16+
Maksimum : 2
Maklumat Percutian Pakej Bulan Madu Bali

Tahukah anda, percutian ke Bali Indonesia adalah pilihan utama pasangan yang ingin berbulan madu. Ia menjadi destinasi hangat dan sangat sesuai untuk suasana romantika.

Pakej Bali Indonesia Bulan Madu 5 hari 4 malam menjadi pilihan ramai pasangan yang sedang hangat bercinta.

Pelbagai suasana di Bali mampu mewujudkan detik-detik bermakna buat pasangan yang juga baru berkahwin atau menyambut ulang tahun perkahwinan.

pakej-bali-indonesia-terkini

Anda berdua juga akan diserikan dengan makan malam bertemakan ‘romantic candle light’ yang pastinya menyemarkkan lagi percutian ini. 

Usah tunggu lebih lama, dapatkan percutian ini sekarang dan anda berdua pasti berpuas hati.

Perlepasan

  • K.Terbang ~ Kuala Lumpur, KLIA2 ~ Air Asia
  • K.Terbang ~ KLIA ~ Malaysia Airlines
  • K. Terbang ~ KKIA ~ AirAsia

Persediaan

  • 3 Jam sebelum penerbangan

Harga Termasuk

  • Penginapan Hotel Pilihan
  • Pengangkutan Sepanjang Hari (Private Tour)
  • Sarapan x 4 | Makan Tengahari x 4 | Makan Malam x 3 | Candle Light Dinner x 1
  • Pemandu Pelancong Proffesional: B. Indonesia / B. Inggeris
  • Tiket Lawatan Seperti Dalam Jadual Perjalanan
  • Air Mineral Disediakan
  • Spa Selama 2 jam di Orchid Spa
  • Souvenir & Welcome Flower

Harga Tidak Termasuk

  • Perbelanjaan Peribadi
  • Makanan & Tempat Lawatan Tambahan
  • Insurans / Takaful Kembara
  • Tipping

Kelebihan

  • Mesra Muslim
  • Makanan Halal
  • Mudah Solat
  • Pemandu Pelancong
  • Privasi Kumpulan
Galeri
Tentatif Pakej Bulan Madu Bali 5 Hari 4 Malam

Hari PertamaKetibaan - Uluwatu Tour

  • Ketibaan di Lapangan Terbang Antarabangsa Ngurah Rai
  • Makan tengahari di restoran tempatan (disediakan)
  • Daftar masuk ke hotel pilihan
  • Melawat ke Uluwatu Temple
  • Melihat persembahan tarian kebudayaan tradisional Kecak
  • Candle light dinner di tepi pantai Jimbaran ( disediakan )

Hari KeduaTarian Barong dan Kintamani Volcano Tour

  • Sarapan pagi di hotel
  • Melihat persembahan tarian kebudayaan traditional Barong
    ( Jika tidak sempat untuk tarian kecak pada hari pertama )
  • Melawat tempat – tempat kemahiran dan kesenian
    • Tempat Pembuatan Kain Batik
    • Tempat Pembuatan Tembikar
    • Tempat Pembuatan Perak
    •  Tempat Pembuatan Kopi Luwak
  •  Makan tengahari di Kawasan Pergunungan Batur (disediakan)
  • Melawat Kintamani Volcano
  • Singgah di Sawah Padi Tegalalang (Sawah Padi Lereng Bukit)
  • Aktiviti Pantai Kuta
  • Makan malam di restoran tempatan (disediakan)
  • Kembali ke hotel

Hari Ke TigaBedugul & Tanah Lot Tour

  • Sarapan pagi di hotel
  • Melawat ke Taman Ayun Temple
  • Melawat Ke Pasar tradisional buah-buahan dan sayur-sayuran
  • Melawat Bedugul , Danau Beratan dan Ulun Danu Temple
  • Makan tengahari di restoran tempatan ( di sediakan )
  • Melawat ke Tanah Lot
  • Makan malam di restoran tempatan ( disediakan )
  • Kembali ke hotel

Hari Ke EmpatTurtle Island Marine Sport - GWK & Secret Beach

  • Sarapan pagi di hotel
  • Bertolak ke Tanjung Benoa
  • Menaiki bot Ke *Turtle Island*
  • Makan tengahari di restoran tempatan ( di sediakan )
  • Melawat ke *GWK-Garuda Wisnu Kencana*
  • Singgah di *Secret Beach* Pantai Nusa Dua
  • Makan malam di restoran tempatan ( disediakan )
  • Kembali ke hotel

Hari Ke EmpatPantai Kuta - Perlepasan

  • Sarapan pagi di hotel
  • Aktivti bebas / ke Pantai Kuta
  • Daftar Keluar Hotel
  • Menuju ke Lapangan Terbang Antarabangsa Ngurah Rai unutk pulang ke Malaysia

Pilihan AktivitiTour Lain

  • Bedugul & Tanah Lot Tour* (Fullday Tour)
  • Sarapan pagi di hotel
  • Melawat ke *Taman Ayun Temple*
  • Melawat Ke Pasar tradisional buah – buahan dan sayur-sayuran
  • Melawat *Bedugul*, *Danau Beratan* dan *Ulun Danu Temple*
  • Makan tengahari di restoran tempatan (disediakan)
  • Melawat ke *Tanah Lot*
  • Makan malam di restoran tempatan (disediakan)
  • Kembali ke hotel
  • Dolphin Tour (2 Days Tour)
  • Pantai Lovina – Dolphin Tour*
  • Melawat ke Kintamani Volcano
  • Bertolak ke Pantai Lovina
  • Daftar masuk hotel di Pantai Lovina (Melka Hotel – 3 star)
  • Sekitar 5:00 pagi bersiap untuk menaiki bot dan menyusuri pantai lovina melihat Dolphin pada jam 6.00 pagi
  • Kembali ke hotel dan sarapan
  • Bertolak ke Kuta
  • Melawat ke Bedugul
  • Melawat Tanah Lot
  • Makan malam di restoran tempatan
  • Daftar masuk hotel di Kuta

# Untuk dapatkan maklumat lengkap, sila dapatkan sebutharga dari kami

Peta

[Panduan Lengkap] Tempat-Tempat Menarik di Bali Indonesia

Ada apa dengan percutian di Bali?

Kenapa ramai pelancong Malaysia Berbulan Madu di Bali?

Bali adalah salah satu destinasi bulan madu yang paling popular di dunia. Pulau ini menawarkan pelbagai tarikan yang sesuai untuk pasangan yang mencari suasana romantis, indah dan menarik. Dari pantai berpasir putih hingga hutan hujan tropika, dari resort mewah hingga villa selesa, dari aktiviti riadah hingga spa relaksasi, Bali mempunyai sesuatu untuk semua pasangan yang ingin berbulan madu.

Berikut adalah beberapa sebab mengapa ramai pelancong Malaysia memilih Bali sebagai tempat bulan madu mereka:

Keindahan semula jadi

Bali dikelilingi oleh air dari 90% bahagian sisi, menjadikannya destinasi yang sempurna untuk menikmati pemandangan laut yang memukau.

Pantai-pantai di Bali adalah menakjubkan dengan air biru yang menawarkan banyak pilihan untuk sukan air. Selepas beberapa masa di pantai, terokailah ke dalam hutan untuk menginap di resort mewah yang ikonik dengan pemandangan yang cantik dan rawatan spa dan kemudahan yang unik.

Selain itu, anda juga boleh melawat kawasan-kawasan seperti Ubud, Kintamani dan Bedugul yang terkenal dengan kehijauan alam semula jadi, sawah padi dan gunung berapi.

Kebudayaan yang kaya

Bali juga dikenali sebagai Pulau Dewata kerana kebudayaan Hindu yang kuat dan tradisi keagamaan yang hidup. Anda boleh menyaksikan upacara-upacara keagamaan, tarian-tarian tradisional, seni-seni ukiran dan lukisan, serta muzium-muzium yang menunjukkan warisan budaya Bali.

Anda juga boleh mengambil bahagian dalam aktiviti-aktiviti seperti belajar memasak masakan Bali, membuat perhiasan perak, atau mengambil kelas yoga dan meditasi.

Kemudahan dan kos

Bali juga menawarkan kemudahan dan kos yang berpatutan berbanding dengan destinasi lain. Anda boleh mencari penginapan yang sesuai dengan bajet anda, sama ada Airbnb murah atau resort mewah.

Anda juga boleh menikmati makanan yang lazat dan pelbagai di restoran-restoran lokal atau antarabangsa. Selain itu, anda juga boleh mendapatkan perkhidmatan pengangkutan seperti teksi, bas atau motosikal dengan mudah dan murah.

Anda juga boleh mendapatkan visa masuk ke Indonesia secara percuma selama 30 hari jika anda mempunyai pasport Malaysia.

Tempat-tempat menarik

Bali mempunyai banyak tempat-tempat menarik yang boleh anda lawati semasa bulan madu anda. Antaranya adalah:

Hanging Gardens in Ubud: Terletak di tengah-tengah hutan hujan Ubud yang tenang, Hanging Gardens membawa anda pengalaman mewah semasa bulan madu anda di Bali.

Dengan setiap villa terletak pada jarak dengan kolam renang tanpa batas peribadi, hotel ini memastikan anda dan pasangan anda mempunyai privasi dan ketenangan.

The Seminyak Beach Resort & Spa: Terletak di pantai Seminyak yang indah, resort ini menawarkan anda penginapan yang selesa dan bergaya dengan pemandangan laut yang menawan.

Anda boleh bersantai di kolam renang tanpa batas atau di spa yang menyediakan rawatan tubuh dan minda. Anda juga boleh menikmati makanan yang lazat di restoran-restoran yang menghidangkan hidangan lokal dan antarabangsa.

Pilih pakej Honeymoon Bliss dan nikmati kemudahan seperti dekorasi bunga, buah-buahan segar, kueh pengantin, minuman selamat datang dan lain-lain.

Canggu: Terletak di pantai barat daya pulau ini adalah salah satu tempat terbaik untuk bulan madu di Bali, Canggu. Canggu adalah tempat yang semakin popular untuk pelancong untuk merasai cara hidup lokal yang bercampur dengan kemudahan pelancong.

Bali adalah destinasi bulan madu yang ideal untuk pasangan yang mencari pengalaman yang romantis, indah dan menarik. Pulau ini menawarkan pelbagai tarikan yang sesuai dengan minat dan bajet anda. Jadi, tunggu apa lagi? Tempahlah bulan madu anda di Bali sekarang!

8 Testimoni
Lihat Melalui:KedudukanTarikh
Avatar of Hadi

Puan Hanisah

Pelancong Berpasangan

salam, firstly saya nak ucapkan terima kasih kpda pihak hadigo menyediakan prkhdmtn pelancngan yg trbaik dan diprcayai. Walaupon last minit tukar hotel, tp saya berpuas hati dngn layanan tour guide pak krisna dan pak supirnya. Sgt baik dan friendly. Spnjg prjlnn sgt selesa walaupon tmpt yg dituju agk jauh. Jadual yg agak padat dan kesemua tmpt sgt menarik. In sya Allah ada rezeki lg, boleh mnggunkn prkhdmtn hadigo lg. Terima kasih atas layanan dan perkhidmtan Hadigo Travel.

15/09/2023
Avatar of Hadi

Fatin Aqilah

Pelancong Berkumpulan

“Alhamdulillah semua okay & terbaik. Ibu Ayu & Pak Wayang pun A++++. Depa baik sangat sangat. Senyum ja dari awal sampai balik. Masa kami semua terperangkap kat nusa penida tu pun Ibu Ayu amanahkan kami kat tour guide sana utk jaga kami sampailah kami selamat balik ke kuta. Pengangkutan selesa, makanan sedap, layanan pihak hotel memang terbaik. Cara dorang layan kami dari check in sampai check out memang kalah hotel 5⭐️ di Malaysia. Kalau saya ada rezeki datang ke Bali lagi memang saya akan request Ibu Ayu, Pak Wayang & Hotel Paasha Atelier Kuta.

09/01/2023
Avatar of Hadi

Muhaya

Pelancong Berkeluarga

Salam yaya.Apa khabar? Alhamdulillah. Dah hari terakhir di Bali..setakat ini semua nye memuaskan hati..TQVM Yaya & Melancong.my”

06/09/2019
blank

Rozimah & Suami

Pelancong Berpasangan

“Alhamdulillah. Sangat bagus percutian dengan Melancong.my. Boleh solat dan makan pun best-best. Itinerari lawatan pun bagus. Terima kasih untuk Aisyah jua. Ada lagi percutian yang akan kami pergi dengan Hadigo of course??????terbaik?”

18/04/2019
blank

Fitrah Adilah

Pelancong Berpasangan

Special thanks to Hadigo Travel sebab menyediakan percutian honeymoon yang terbaik untuk saya dengan husband. Selama 5 hari 4 malam, tak ada satu hari pun yang saya kecewa dengan service from Hadigo Travel. Saya sangat2 bersyukur dpt kenal dengan local people from Bali known as Pak Wayan and Pak Hari, both of them very kind to me and my husband too. Saya harap lepas ni dpt travel lagi dengan Hadigo travel untuk destinasi akan datang. Aminn. ? Percutian honeymoon from Hadigo Travel sangat2 tak mengecewakan saya. ?????? So sy cadangkan, sesiapa yang nak pergi honeymoon, boleh ambil pakej dengan Hadigo Travel?

07/03/2019
1
5 pelancong berminat dengan pakej percutian ini!
DariRM2,700
Book Now