fbpx
'Memudahkan Percutian Anda'

Pakej Pulau Bum Bum Reef & Semporna Island Hopping Trips [VIRAL]

(6 Testimoni)
BUM² REEF CHALET
DariRM645
BUM² REEF CHALET
DariRM645
CARA TEMPAHAN
SEBUTHARGA
Nama Penuh*
Email*
Telefon*
Tarikh Melancong*
Jenis Pakej*
Tempoh Bercuti*
Jumlah Dewasa*
Jumlah Kanak² (Bawah 12 Tahun)
Pertanyaan Anda
Perlukan Penerbangan?
Perlukan Perlindungan?(Takaful)
Dari mana mengetahui kami?
* Saya bersetuju dengan Terma Syarat dan Kenyataan Privasi yang disediakan.
Please agree to all the terms and conditions before proceeding to the next step
SEBUTHARGA PAKEJ (PERCUMA)

Sila isikan borang ‘SEBUTHARGA’. Kami akan hantarkan harga dan tentatif terus ke email anda. Tiada sebarang caj dikenakan untuk mendapatkan sebutharga.
Selain itu, anda juga boleh membuat tempahan melalui ‘WhatsApp’ atau hubungi kami di talian 09-827-1025 untuk sebarang soalan.

LIHAT PORTFOLIO TERKINI

LIHAT PORTFOLIO TERKINI

Suka Pakej Ini?

Menyimpan pakej ke senarai kegemaran memerlukan akaun

6815

Mudahkan Percutian Anda

  • 15,000+ Pelancongan Bersama Kami
  • Khidmat Bantuan Mesra Pelancong
  • Berdaftar Dengan MOTAC & MATTA
  • Urusniaga Dijamin Cepat & Selamat

Ingin Berjumpa Kami?

  • Pejabat I : No 12-2, Jalan Lengkuas C, 16C, Seksyen 16, 40200 Shah Alam.
  • Pejabat II: Lot PT19065 - T2 Rumah Kedai 3 Tingkat, 23100 Paka, Dungun.
  • Waktu Beroperasi Dari: 10:00am - 5:00pm | Isnin - Sabtu | Online: 24/7
3H2M & 4H3M [GROUND]
Waktu : Sepanjang Musim
KLIA / KLIA 2
Tawau Airport
Had Umur : 2+
Maksimum : 100
Percutian Pakej Semporna Island Hopping

Pulau Bum-Bum adalah pulau terbesar di Semporna dan juga memilik hamparan terumbu karang yang luas. Disebabkan itu juga banyak chalet kecil tetapi unik tumbuh seperti cendawan dibina diatasnya.

Ia memiliki pemandangan berlatarbelakangkan Taman Marine Tun Sakaran yang sangat cantik, juga terkenal dengan tarikan Pulau Bohey Dulang.

Disebabkan chalet-chalet ini kecil, tempahan perlu dibuat awal 2 atau 3 bulan sebelum percutian anda. Oleh itu, pastikan anda membuat tempahan awal.

Perlepasan

  • K.Terbang ~ KLIA II ~ Air Asia & Malindo
  • K.Terbang ~ KLIA     ~ Malaysia Airlines

Persediaan

  • 3 Jam sebelum penerbangan

Harga Termasuk

  • Penginapan di Bum Bum (T&S)Reef Water Chalet 1, 2 & 3 Bintang
  • Kenderaan Persiaran BerpermitKenderaan Bas atau Van Pelancongan & Air Disediakan (bukan van sapu)
  • 'Islands Hopping'Permit dan tiket masuk pulau & taman marin
  • Pemandu Pelancong ProffesionalPemandu kenderaan, van, pembantu pelancong & pemandu pelancong professional (T&S)
  • Bot Berpermit Pelancongan Bot pelancongan ke pulau-pulau dan resort (bukan bot pancung)
  • Hidangan & Makan MinumSarapan & Mealbox
  • Snorkerling TripSila rujuk pilihan trip
  • PeralatanAlat snorkerling & Jaket Keselamatan

Harga Tidak Termasuk

  • Perbelanjaan Peribadi
  • Makanan & Tempat Lawatan Tambahan
  • Tipping

Kelebihan

  • Makanan Halal
  • Pemandu Pelancong Disediakan
  • Mesra Waktu Solat
Aturcara / Tentatif 3 Hari 2 Malam

Hari PertamaKetibaan Tawau - Semporna - Bum Bum

  • Tiba di Lapangan Terbang Tawau dan di sambut oleh melancong.my
  • Menuju ke Pekan Semporna lebih kurang 1 jam 30 minit
  • Menaiki bot laju ke Pulau Bum-Bum Reef
  • Daftar masuk penginapan di atas air dan berehat ‘free & easy’

    Makan tengahari & Makan Malam disediakan

Hari KeduaBum Bum - Island Hopping

  • Sarapan pagi di hotel
  • Bersiap untuk memulakan aktiviti Islands Hopping, sila pilih salah satu:

Island Hopping A

  • Bohey Dulang Tour
    • Pulau Sibuan
    • Pulau Mantabuan

Island Hopping B

  • Timba-Timba Tour
    • Pulau Mataking
    • Pulau Pom Pom

Island Hopping C

  • Mabul Tour
    • Pulau Mabul
    • Pulau Kapalai
  • Makan tengahari (lunch box) 
  • Bertolak pulang ke Pulau Bum Bum
  • Kembali ke chalet dan aktiviti bebas

Sarapan pagi, makan tengahari & makan malam disediakan

Hari Ke TigaBum Bum - Island Hopping II - Perlepasan

  • Sarapan pagi di hotel
  • Daftar keluar & berkemas
  • Bersiap untuk memulakan aktiviti Islands Hopping, sila pilih salah satu:

Island Hopping A

  • Bohey Dulang Tour
    • Pulau Sibuan
    • Pulau Mantabuan

Island Hopping B

  • Timba-Timba Tour
    • Pulau Mataking
    • Pulau Pom Pom

Island Hopping C

  • Mabul Tour
    • Pulau Mabul
    • Pulau Kapalai
  • Makan tengahari (lunch box)
  • Bertolak pulang ke jeti Semporna
  • Bertolak ke Lapangan Terbang Tawau
  • Perlepasan

Sarapan pagi & makan tengahari disediakan

Pakej-Mabul-Kapalai-4-Hari-3-Malam

Pakej Saver

3H2M | 2–10 PAX

RM649 Dewasa

  • RM550: Kanak² dengan Katil
  • RM360: Kanak² tanpa Katil
Pakej-Mabul-Kapalai-4-Hari-3-Malam

Pakej Smart

3H2M | 2–10 PAX

RM699 Dewasa

  • RM600: Kanak² dengan Katil
  • RM390: Kanak² tanpa Katil
Pakej-Mabul-Kapalai-4-Hari-3-Malam

Pakej Premium

3H2M | 2–10 PAX

RM819 Dewasa

  • RM720: Kanak² dengan Katil
  • RM580: Kanak² tanpa Katil
  • Surcaj RM40 dikenakan per pax untuk peak season / cuti sekolah
Aturcara / Tentatif 4 Hari 3 Malam

Hari PertamaKetibaan Tawau - Semporna - Bum Bum

  • Tiba di Lapangan Terbang Tawau dan di sambut oleh melancong.my
  • Menuju ke Pekan Semporna lebih kurang 1 jam 30 minit
  • Menaiki bot laju ke Pulau Bum-Bum Reef
  • Daftar masuk penginapan di atas air dan berehat ‘free & easy’

    Makan tengahari & Makan Malam disediakan

Hari KeduaBum Bum - Island Hopping I

    • Sarapan pagi di hotel
    • Bersiap untuk memulakan aktiviti Islands Hopping di:
    • Mabul Tour
      • Pulau Mabul
      • Kapalai Reef
      • Pilihan: POTD Mabul Bunglow Resort
    • Makan tengahari (lunch box) 
    • Bertolak pulang ke Pulau Bum Bum
    • Kembali ke chalet dan aktiviti bebas

Sarapan pagi, makan tengahari & makan malam disediakan

Hari KetigaBum Bum - Island Hopping II - Semporna

  • Sarapan pagi di hotel
  • Daftar keluar & berkemas
  • Bersiap untuk memulakan aktiviti Island Hopping di:
  • Bohey Dulang Tour
    • Pulau Sibuan
    • Pulau Mantabuan
  • Makan tengahari (lunch box)
  • Bertolak pulang ke Pulau Bum Bum
  • Menaiki bot ke Semporna dan daftar hotel
  1. Sarapan pagi & makan tengahari disediakan
  2. Pilihan tambahan: Kami boleh menyediakan makan malam ala-seafood jika anda inginkan

Hari keempatSemporna - Island Hopping III - Perlepasan

  • Sarapan pagi di hotel
  • Daftar keluar & berkemas
  • Bersiap untuk memulakan aktiviti Islands Hopping di:
  • Timba-Timba Tour
    • Timba-Timba Reef
    • Pulau Mataking
    • Pulau Pom-Pom
  • Makan tengahari (lunch box) 
  • Bertolak pulang ke jeti Semporna
  • Bertolak ke Lapangan Terbang Tawau
  • Perlepasan
  1. Sarapan pagi & makan tengahari disediakan
pakej-semporna-mabul

Pakej Saver

3H2M | 2–10 PAX

RM845 Dewasa

  • RM780: Kanak² dengan Katil
  • RM680: Kanak² tanpa Katil
A green turtle at Sipadan, Borneo, Malaysia

Pakej Smart

3H2M | 2–10 PAX

RM945 Dewasa

  • RM880: Kanak² dengan Katil
  • RM780: Kanak² tanpa Katil
blank

Pakej Premium

3H2M | 2–10 PAX

RM1050 Dewasa

  • RM980: Kanak² dengan Katil
  • RM880: Kanak² tanpa Katil
  • Surcaj RM40 dikenakan per pax untuk peak season / cuti sekolah
Galeri
Peta Perjalanan

[Panduan Lengkap] Panduan & Tips Melancong Ke Semporna & Pulau Mabul

Kenali masyarakat dan budaya masyarakat Bajau serta tempat menarik di Semporna

Jadi, tunggu apa lagi? Jom sertai snorkeling dan island hopping di Semporna sekarang! Anda pasti tidak akan menyesal dengan pengalaman yang anda akan dapat. Anda pasti akan terpesona dengan keindahan alam bawah laut dan pulau-pulau di Semporna.

Anda pasti akan berasa puas hati dengan pakej island hopping yang anda pilih. Anda pasti akan berasa gembira dengan kenangan yang anda bina bersama rakan-rakan atau keluarga anda.

Untuk menempah pakej island hopping di Semporna, anda boleh menghubungi kami di Melancong.my. Kami adalah agensi pelancongan yang menawarkan pelbagai pilihan pakej island hopping di Semporna dengan harga yang berpatutan dan kualiti yang terjamin.

Kami juga menawarkan perkhidmatan lain seperti pengangkutan, penginapan, makanan dan aktiviti tambahan. Kami juga mempunyai pasukan yang mesra, profesional dan berpengalaman untuk membantu anda sepanjang perjalanan anda.

Melancong.my adalah pilihan terbaik untuk snorkeling dan island hopping di Semporna. Kami akan memastikan anda mendapat pengalaman yang tidak dapat dilupakan dengan snorkeling dan island hopping di Semporna.

Kami akan memastikan anda mendapat pakej island hopping yang sesuai dengan bajet dan minat anda. Juga akan memastikan anda mendapat penginapan yang selesa dan mewah di pulau-pulau di Semporna.

Kami akan memastikan anda mendapat perkhidmatan yang cemerlang dan memuaskan dari kami. Jadi, jangan lepaskan peluang ini! Tempah pakej island hopping di Semporna dengan kami sekarang!

Anda pasti akan teruja dengan snorkeling dan island hopping di Semporna! Juga pasti akan terpesona dengan keindahan alam bawah laut dan pulau-pulau di Semporna!

Anda pasti akan terkesan dengan pakej island hopping yang kami tawarkan! Tempah sekarang di Melancong.my! Snorkeling dan island hopping di Semporna menanti anda!

6 Testimoni
Lihat Melalui:KedudukanTarikh
Avatar of Hadi

Ahmad Nazmi Bin Mohamed Ali

Pelancong Berkumpulan

Salam. En Syukri dan En Hadi. Alhamdulilah, kami sekeluarga dah selamat sampai ke rumah awal pagi tadi. Terima kasih di atas layanan yang sangat baik dari team Melancong.my/ Hadigo. Kami sekeluarga sangat berpuas hati dengan arrangements and perjalanan program. On top of that, team Melancong.my/ Hadigo sangat professional dan terbaik. Special thanks to Joe sepanjang 3hari bersama kami. Dia jaga kami dgn sangat baik dari hari pertama hingga kami balik ????. Semoga team Melancong.my/ Hadigo terus berjaya dan cemerlang. InSyaAllah

On top of that, saya jumpa Jebat, Aidil dan boat captain, yang masih kenal saya. Saya pun ada contact Yus sbb nak beli ikan bilis dan undang kering ????, Di Pasar Tawau. Rasa terharu dan rasa macam keluarga

02/01/2024
Avatar of Hadi

Mohd Hisham

Pelancong Berpasangan

Kami dah sampai. cantiknya tempat. bilik pun lawa. buat insaf melihat ciptaan ALLAH yg sgt cantik. Terima kasih tuan byk2 menjadikan hari ulangtahun kami tahun ini sgt bermakna. terima kasih sekali lagi.’ ???? ~ Mohd Hisham 3H2M Semporna

25/12/2023
Avatar of Hadi

Wan Muhammad Hakim

Pelancong Berkumpulan

Saya bercuti di pulau2 Semporna under travel agent Hadigo. Saya berurusan dengan En. Sukri Abdul Rasul. Trusted and responsible.

Honest review dari saya:

1) Overall experience best. Hiking dan view di puncak Bohey Dulang terbaik. Discovery Scuba Diving (DSD) di Mataking dan Timba-timba terbaik. Pastikan buat DSD ada gap 24 jam sekurang-kurangnya sebelum flight balik. Kalau tak, bahaya.

2) Snorkeling di semua pulau cantik kecuali di Pulau Mabul dan Kapalai. Banyak sampah semasa snorkeling di Mabul. Air berbau hanyir sedikit semasa snorkeling di Mabul & Kapalai. Mungkin sebab ada resort berdekatan. Mabul hype di Social Media hanya sebab nak OOTD di Water Bungalow (kena bayar RM 30 ya nak masuk untuk ambil gambar dalam kawasan ni). Other than that, not so much.

3) My suggestion, better masuk jalan2 di dalam kawasan kampung Pulau Mabul untuk lihat dan rasa suasana lifestyle orang tempatan Pulau Mabul itu sendiri. It’s a different world.

21/09/2023
Avatar of Hadi

MOHAMAD ASHAARI BIN IBRAHIM KAMAL

Pelancong Berkumpulan

Terbaik. Servis mantap..guide mesra alam dan laka2????????..yg pling penting trusted dan happy dgn servis hadigo..recommended.. ????????✌️

13/08/2023
Avatar of Hadi

Zarlina Yahya

Pelancong Berkumpulan

Sangat berbaloi dapat holiday kat Semporna. Pulau2 tu sangat cantik, masa tu hari panas sikit tapi overall kami seronok sangat. Overall puas hati dengan servis agen Hadigo. Next time nak repeat lagi tak puas. Haha

14/06/2023
1