fbpx
'Memudahkan Percutian Anda'

Pakej Beijing China Muslim 5 Pilihan Tentatif

(2 Testimoni)
GREAT WALL
DariRM3,190
GREAT WALL
DariRM3,190
CARA TEMPAHAN
SEBUTHARGA
Nama Penuh*
Email*
Telefon*
Tarikh Melancong*
Jenis Pakej*
Tempoh Bercuti*
Jumlah Dewasa*
Jumlah Kanak² (Bawah 12 Tahun)
Pertanyaan Anda
Perlukan Penerbangan?
Perlukan Perlindungan?(Takaful)
Dari mana mengetahui kami?
* Saya bersetuju dengan Terma Syarat dan Kenyataan Privasi yang disediakan.
Please agree to all the terms and conditions before proceeding to the next step
SEBUTHARGA PAKEJ (PERCUMA)

Sila isikan borang ‘SEBUTHARGA’. Kami akan hantarkan harga dan tentatif terus ke email anda. Tiada sebarang caj dikenakan untuk mendapatkan sebutharga.
Selain itu, anda juga boleh membuat tempahan melalui ‘WhatsApp’ atau hubungi kami di talian 09-827-1025 untuk sebarang soalan.

LIHAT PORTFOLIO TERKINI

LIHAT PORTFOLIO TERKINI

Suka Pakej Ini?

Menyimpan pakej ke senarai kegemaran memerlukan akaun

9643

Mudahkan Percutian Anda

 • 15,000+ Pelancongan Bersama Kami
 • Khidmat Bantuan Mesra Pelancong
 • Berdaftar Dengan MOTAC & MATTA
 • Urusniaga Dijamin Cepat & Selamat

Ingin Berjumpa Kami?

 • Pejabat I : No 12-2, Jalan Lengkuas C, 16C, Seksyen 16, 40200 Shah Alam.
 • Pejabat II: Lot PT19065 - T2 Rumah Kedai 3 Tingkat, 23100 Paka, Dungun.
 • Waktu Beroperasi Dari: 10:00am - 5:00pm | Isnin - Sabtu | Online: 24/7
6 Hari 4 Malam
Waktu : Sepanjang Musim
KLIA
LTA Daxing
Had Umur : 2+
Maksimum : 40
Percutian Pakej Beijing China 6 Hari 4 Malam

Beijing adalah bandar yang mempunyai segala-galanya untuk pelancong Malaysia. Ia menawarkan pelbagai tarikan  yang sesuai untuk semua minat dan bajet pelancong.

Sila lihat pilihan pakej percutian ke Beijing yang disediakan dibawah mengikut tentatif idaman anda:

Promo-Pakej-Beijing-Suka-Melancong

Pakej China (All In) Tarikh Perlepasan  Harga Dari 

9H7M Beijing + Suzhou + Shanghai

(Lihat Pakej)

26-Apr

RM 4850

(Booking)

(Call Us)

20-May
12-Jun
21-Aug
18-Sep

6H4M Beijing Klasik

(Lihat Pakej)

4-Jul

RM 3290

(Booking)

(Call Us)

21-Aug

8H6M Beijing +

Inner Mongolia

22-May

RM 4150

(Booking)

(Call Us)

20-Jun
11-Sep
16-Okt

8H6M Beijing + Tianjin +

Gubei Water Town

(Lihat Pakej)

5-Jul

RM 3490

(Booking)

(Call Us)

20-Aug
19-Sept

6H4M Beijing + Universal Studios

(Lihat Pakej)

29-Aug

RM3550

(Booking)

(Call Us)

12-Sep

Anda boleh menyaksikan keindahan seni bina  yang bersejarah dan moden di Beijing, menikmati kepelbagaian makanan halal  yang sedap dan murah, menyertai aktiviti-aktiviti menarik  yang menyeronokkan dan menguji keberanian, dan melihat suasana alam semula jadi  yang menakjubkan dan berubah-ubah mengikut musim.

Pakej Beijing China

Beijing juga adalah tempat yang mudah diakses dengan pelbagai pilihan pengangkutan awam yang selesa dan cekap. Anda juga boleh mendapatkan pakej percutian yang menarik dan berpatutan dengan kami, sebuah syarikat pelancongan yang mengambil berat tentang keperluan pelanggan Muslim.

Jadi, jangan lepaskan peluang untuk melawat Beijing, bandar yang akan memberikan anda pengalaman pelancongan yang luar biasa!

Perlepasan

 • K.Terbang ~ KLIA ~ LTA Daxing: Malaysia Airlines

Persediaan

 • 3 Jam sebelum penerbangan

Harga Termasuk

 • Tiket penerbangan kelas ekonomi termasuk surcaj minyak dan cukai penerbangan
 • Penginapan hotel 3 bintangPenginapan hotel 4 malam bertaraf 3* sepanjang lawatan termasuk cukai bandar (city taxes)
 • Makan & minumSarapan pagi di hotel, makan tengahari dan makan malam sepanjang lawatan mengikut aturcara
 • Pengangkutan BasPengangkutan bas persiaran berhawa dingin yang selesa
 • Tiket masukTiket masuk ke tempat lawatan seperti yang dinyatakan
 • Visa & PassUrusan visa memasuki China (Warganegara Malaysia sahaja)
 • Group LeaderPerkhidmatan ketua rombongan dan pemandu pelancong yang professional
 • TippingTip pemandu pelancong dan pemandu bas persiaran

Harga Tidak Termasuk

 • Perlindungan PerjalananTravel & Covid-19 Insurans - Hubungi kami bagi khidmat nasihat dan pembelian premium insurans yang sesuai
 • Surcaj TambahanSurcaj tambahan ketika waktu perayaan, puncak dan cuti sekolah
 • Servis TambahanServis tambahan di hotel seperti snek, mini bar, dobi dan porter
 • Caj TambahanMakan minum, tiket masuk lawatan selain dari yang dinyatakan | Bayaran tambahan lebihan had bagasi penerbangan | Perkara lain yang tidak dinyatakan di dalam aturcara
Aturcara Cadangan Pakej Beijing China 6 Hari 4 Malam
Tentatif sebenar bergantung pada arahan 'Tour Guide' dan perubahan semasa

Hari PertamaKUALA LUMPUR - BEIJING

 • Berkumpul di KLIA untuk menaiki penerbangan ke Beijing.

Hari KeduaBEIJING (SP/MT/MM)

Lawatan di Beijing

 • Melawat Bird Nest Stadium yang merupakan sebuah stadium ikonik pada Sukan Olimpik Beijing 2008. Ini kerana rekabentuknya sangat unik seakan berbentuk sarang burung, di mana struktur luaran stadium diperbuat daripada besi keluli yang dianyam menghasilkan corak seperti jeriji.
 • Berfoto di Water Cube yang merupakan salah satu lokasi acara Olimpik berbentuk kiub besar buih sabun dan kini telah diubahsuai menjadi taman air dan juga sebagai taman beriadah.
 • Bersiar-siar di sekitar Olympic Village dan berfoto dengan pelbagai jenis mural dan monumen yang berkaitan Olimpik yang dihasilkan ketika kejohanan berlangsung.

Bermalam di Beijing

Hari Ke TigaBEIJING (SP/MT/MM)

 • Melawat Tiananmen Square yang merupakan sebuah dataran yang penuh dengan sejarah. Antaranya adalah tragedi demonstrasi pro demokrasi para pelajar universiti pada tahun 1989.
  Di sini terdapat binaan penting seperti Monument to the People’s Heroes, Great Hall of the People dan Gate of Heavenly Peace selain Mausoleum of Mao Zedong dan National Museum of China.

 • Forbidden City: Kompleks istana berusia lebih 600 tahun yang dibina pada tahun 1406 semasa Dinasti Ming. Kota istana yang dikelilingi tembok setinggi 8m dan parit ini menjadi kediaman dan pusat pemerintahan maharaja China sehingga tahun 1924. Kompleks istana ini terbahagi kepada 2 bahagian; Outer dan Inner Court. Tetamu pastinya merasa kagum dengan senibina China sebaik sahaja melangkah masuk melalui Meridian Gate. Tarikan paling utama di kota ini ialah Hall of Supreme Harmony yang menjadi dewan menghadap maharaja China dan perkahwinan diraja, disamping Palace of Heavenly Purity yang menjadi balai mesyuarat maharaja dan pembesar.
 • Bersolat di masjid yang tertua di Beijing, Niujie Mosque yang dibina pada tahun 996 ketika Dinasti Liao. Senibina masjid ini merupakan seni campuran ukiran Islam dan kaum Han, dan disini ada disimpan kitab Al-Quran yang berusia lebih 300 tahun. Masjid ini hampir musnah di serang tentera Genghis Khan pada 1215 tetapi telah dibaik pulih pada 1443 ketika Dinasti Ming.
 • Membeli-belah di Muslim Supermarket, dimana tetamu boleh mendapat barangan yang halal seperti rempah-ratus, sayur-sayuran, produk tenusu, roti dan juga kacang-kacang seperti buah berangan, almond dan lain-lain.

Bermalam di Beijing

Hari Ke EmpatBEIJING (SP/MT/MM)

 • Great Wall of China: Tembok pertahanan yang dikira sebagai salah satu keajaiban dunia ini dibina seawal kurun ke-7 sebelum masihi dan dipanjangkan oleh maharaja-maharaja yang memerintah negara China sehingga mencecah sepanjang 21,000 km. Tetamu akan dibawa melawat ke salah satu seksyen yang dipanggil Juyongguan Great Wall yang dibina oleh Dinasti Ming pada 1368. Di seksyen ini berlakunya banyak peperangan dan pertukaran dinasti kerana tembok Juyongguan ini dibina bagi mempertahankan kota Beijing. Di sini juga tetamu dapat menikmati pemandangan indah pergunungan Guangou dan sungai.

 • Melihat cara pembuatan batu Jade yang menjadi perhiasan penting tradisi orang China di Jade Center.
 • Masa bebas untuk bersiar-siar dan membeli-belah di Wangfujing Street yang merupakan kawasan membeli-belah yang terbesar dan paling terkenal di China yang wujud beratus tahun dahulu sejak dari zaman Dinasti Ming lagi. Pelbagai jenis kedai menjual barangan moden dan antik, gerai-gerai makanan selain pusat beli-belah Beijing Mall dan Beijing Department Store.

Bermalam di Beijing

Hari Ke LimaBEIJING (SP/MT/MM)

 • Melawat Summer Palace yang dibina pada kurun ke-12 di sekitar Longevity Hill dan Kunming Lake ketika zaman Dinasti Yuan sebagai istana bersemayam musim panas bagi maharaja China. Istana ini mula dijadikan muzium sejak dari tahun 1914 lagi ketika pemerintahan maharaja terakhir China, Puyi. Diiktiraf sebagai taman istana terbesar di dunia, tetamu akan dapat menikmati pemandangan flora yang cantik dan panorama sekitar tasik yang mengagumkan. Antara tarikan di sini ialah SeventeenArch Bridge, Wenchang Pavilion, Foxiang Ge Tower dan Hall of Benevolence and Longevity.

 • Bersolat di masjid lama Fayuan Mosque, yang dibina ratusan tahun dahulu oleh Dinasti Qing.
 • Membeli-belah di Xiushui Street juga dikenali sebagai Silk Street. Sesuai namanya, kawasan ini terkenal menjual kain pakaian sutera dan di sini terdapat Silk Market yang setinggi 6 tingkat dengan lebih 1,000 buah kedai yang menjual pelbagai jenis barangan dan cenderamata selain sutera. Melawat The Place, bangunan yang cukup terkenal dengan World’s Largest LED Screen. Layar skrin LED ini digunakan untuk memaparkan pelbagai animasi termasuk berita, iklan dan visual artistik.

Hari Ke EnamBEIJING - KUALA LUMPUR

 • Menaiki penerbangan pagi pulang ke Kuala Lumpur.

Peta

[Panduan Lengkap] Percutian Ke Beijing China

Ketahui apakah tempat-tempat menarik yang ada di Beijing

Beijing adalah salah satu destinasi pelancongan yang penuh dengan daya tarikan. Ia menawarkan gabungan antara budaya, sejarah, seni, dan modeniti yang menarik hati pelancong dari seluruh dunia.

Jika anda melancong ke Beijing, anda tidak akan kecewa dengan pelbagai aktiviti dan tempat menarik yang ada di sana. Antaranya ialah:

Kota Larangan, sebuah kompleks istana purba yang menjadi pusat pemerintahan dan kediaman kaisar China selama berabad-abad.

Temple of Heaven, sebuah kuil agama Tao yang megah dan indah, di mana kaisar China melakukan upacara sembahyang untuk memohon hasil tanam yang baik.

Great Wall, salah satu keajaiban dunia yang mengagumkan, yang membentang sepanjang ribuan kilometer melintasi pergunungan dan padang pasir.

798 Art Zone, sebuah kawasan seni kontemporari yang kreatif dan dinamik, di mana anda boleh melihat karya-karya seniman lokal dan antarabangsa.

Olympic Stadium, sebuah stadion sukan moden yang menjadi lokasi Olimpik Beijing 2008, dengan reka bentuk yang unik dan futuristik.

Selain itu, anda juga boleh menikmati makanan halal yang lazat dan pelbagai di Beijing, dengan bantuan Melancong.my, sebuah syarikat pelancongan yang sangat menjaga kebajikan pelanggan Muslim. Anda juga boleh merasai pengalaman menaiki basikal beca untuk menyelusuri kota lama Beijing dan melihat gaya hidup penduduk tempatan.

Beijing adalah sebuah bandar yang mempunyai empat musim, jadi anda boleh melihat perubahan suasana dan cuaca yang berbeza-beza mengikut masa. Anda boleh melihat salji di musim sejuk, bunga-bunga mekar di musim bunga, hijauan subur di musim panas, dan daun-daun merah di musim luruh.

Jadi, tunggu apa lagi? Segera tempah pakej percutian ke Beijing dengan Melancong.my dan saksikan sendiri keindahan dan keunikan bandar ini. Anda pasti akan berasa terpesona dan teruja dengan semua yang Beijing tawarkan. Percutian ke Beijing adalah satu pengalaman yang tidak akan anda lupakan!

2 Testimoni
Lihat Melalui:KedudukanTarikh
Avatar of Hadi

Arthur Sunny

Pelancong Berkeluarga

I booked a 6-day 4-night tour to Beijing with Hadigo travel and I was very satisfied with their service. We are transit from KK to KLIA to join the group trip. They arranged everything for me, from the airport pick-up to the hotel accommodation, and the itinerary was well-planned and flexible.

I would highly recommend them to anyone who wants to explore Beijing and have a wonderful time.

27/07/2023
Avatar of Hadi

Umar Sukri

Pelancong Berkumpulan

Semua berjalan lancar, semua terbaik. Next nak repeat ke Guanzhou pulak. Thank you aturkan percutian kami!

13/07/2023
8 pelancong berminat dengan pakej percutian ini!
DariRM3,190
Book Now