fbpx
'Memudahkan Percutian Anda'

Pakej Switzerland Mountain View 8 Hari 6 Malam

(2 Testimoni)
SWISS
DariRM9,999
SWISS
DariRM9,999
CARA TEMPAHAN
SEBUTHARGA
Nama Penuh*
Email*
Telefon*
Tarikh Melancong*
Jenis Pakej*
Tempoh Bercuti*
Jumlah Dewasa*
Jumlah Kanak² (Bawah 12 Tahun)
Pertanyaan Anda
Perlukan Penerbangan?
Perlukan Perlindungan?(Takaful)
Dari mana mengetahui kami?
* Saya bersetuju dengan Terma Syarat dan Kenyataan Privasi yang disediakan.
Please agree to all the terms and conditions before proceeding to the next step
SEBUTHARGA PAKEJ (PERCUMA)

Sila isikan borang ‘SEBUTHARGA’. Kami akan hantarkan harga dan tentatif terus ke email anda. Tiada sebarang caj dikenakan untuk mendapatkan sebutharga.
Selain itu, anda juga boleh membuat tempahan melalui ‘WhatsApp’ atau hubungi kami di talian 09-827-1025 untuk sebarang soalan.

LIHAT PORTFOLIO TERKINI

LIHAT PORTFOLIO TERKINI

Suka Pakej Ini?

Menyimpan pakej ke senarai kegemaran memerlukan akaun

9076

Mudahkan Percutian Anda

  • 15,000+ Pelancongan Bersama Kami
  • Khidmat Bantuan Mesra Pelancong
  • Berdaftar Dengan MOTAC & MATTA
  • Urusniaga Dijamin Cepat & Selamat

Ingin Berjumpa Kami?

  • Pejabat I : No 12-2, Jalan Lengkuas C, 16C, Seksyen 16, 40200 Shah Alam.
  • Pejabat II: Lot PT19065 - T2 Rumah Kedai 3 Tingkat, 23100 Paka, Dungun.
  • Waktu Beroperasi Dari: 10:00am - 5:00pm | Isnin - Sabtu | Online: 24/7
8 Hari 6 Malam
Waktu : Sepanjang Musim
KLIA
LTA Zurich
Had Umur : 2+
Maksimum : 40
Maklumat Percutian Pakej Switzerland Mountain View

Mt Blanc – Mt Matterhorn – Mt Jungfrauch – Mt Titlis

 

Switzerland ialah destinasi pelancongan yang popular atas pelbagai sebab, antaranya adalah keindahan alam semula jadi, aktiviti pengembaraan, pelbagai budaya dan sejarah, aneka makanan dan masakan, serta terkenal sebagai negara dengan reputasi keselamatan dan kestabilan yang terbaik.

village-church-of-lauterbrunnen-valley-lauterbru

Pergunungan Alps Switzerland menawarkan aktiviti sukan ski dan papan salji yang terbaik di dunia.

Selain itu, di Switzerland ada banyak denai yang cantik boleh dikunjungi  serta perkampungan di kaki gunung yang indah menjadikan aktiviti trekking hiking menjadi popular.

Pakej-Switzerland

Pelancong juga boleh menerokai warisan budaya Switzerland yang kaya sambil menikmati keindahan alam semula jadi negara ini.

Selain itu, Switzerland terkenal dengan coklat dan keju yang sedap.

view-of-the-historic-city-center-of-zurich

Taraf hidup, keselamatan sosial dan kedai mewah yang berprestij di Switzerland menjadikannya destinasi menarik bagi ramai pelancong.

Kedamaian dan udara segar di pergunungan yang bersih, kawasan luar bandar yang indah dan spa yang terkenal di dunia juga menjadikannya sesuai untuk mereka yang ingin berehat dan bersantai.

Perlepasan

  • K.Terbang ~ KLIA ~ Zurich @Emirates Airline

Persediaan

  • 3 Jam sebelum penerbangan

Tarikh Perlepasan

  • Perlepasan May 2023Tarikh percutian: 24 - 31 May 2023

Harga Termasuk

  • Tiket penerbangan dengan Emirates kelas ekonomiTertakluk Perubahan
  • 6 malam penginapan hotel 3 bintangTourist class
  • Pengangkutan PelanconganBas Persiaran
  • Hidangan sarapan dan makan malam seperti di dalam aturcaraHalal / Vegetarian
  • Pemandu Pelancong Tour Manager
  • Tiket keretapi dari Teasch ke ZermattPergi dan balik
  • Lawatan program seperti di dalam aturcara

Harga Tidak Termasuk

  • Tipping Sejumlah EUR 50
  • Perbelanjaan Peribadi
  • Insurans Perjalanan RM 139
  • Lawatan TambahanCable Car Mount Titlis CHF 70 / Matterhorn Cable car CHF 100 / Jungfrau CHF 180
Galeri
Aturcara Cadangan Pakej Switzerland Mountain View
Tentatif sebenar bergantung pada arahan 'Tour Guide' dan perubahan semasa

Hari PertamaKUALA LUMPUR - ZURICH

  • Berkumpul di Lapangan Terbang Antarabangsa Kuala Lumpur

  • Bertolak ke Zurich dengan penerbangan Emirates (transit Dubai)

  • Tiba di Lapangan Terbang Zurich dan berjumpa dengan wakil kami.

  • Lawatan bersiar-siar hari ni ke Bahnhofstrasse, Limmatquai, Rathaus (dewan bandar), tasik Zurich dan Guild House lama.

  • Selepas itu terus melawat Gereja Fraumunster, Gereja Grossmunster Lindenhof Park dan Gereja St. Peter

  • Makan malam di restoran halal dan daftar masuk hotel di Zurich

    Hidangan di dalam penerbangan & makan malam disediakan

Hari KeduaBERNE - GENEVA - CHAMONIX (MOUNT BLANC)

  • Selepas sarapan pagi di Hotel , bertolak ke Berne (124KM) iaitu kota utama bagi Switzerland pelancongan.

  • Sebaik tiba di berne, mulakan lawatan ke Menara Jam, Rumah Einstein, Dewan Perbandaran Bear Pit dan Bear Pit.

  • Bertolak ke Geneva (158KM) iaitu kota kewangan bagi switzerland dimana ibu pejabat UN berada di sini

  • Melawat Tasik Geneva, Jam Bunga, Jet d’Eau, Bangunan Palang Merah dan Palais des Nations

  • Bertolak ke Chamonix Chamonix iaitu perkampungan perancis yang berlatarbelakangkan gunung Mount Blanc.

  • Makan malam di restoran dan daftar masuk hotel di Chamonix

  • Daftar masuk penginapan dan berehat

    Sarapan & makan malam disediakan

Hari Ke TigaTAESCH - ZERMATT - INTERLAKEN (MOUNT MATTERNORN)

  • Selepas sarapan pagi di hotel, bertolak ke Taesch (143KM)

  • Setibanya, naik kereta api ulang-alik ke Zermatt dan bersiar-siar disini.

    • Pilihan lawatan untuk menaiki cable car ke puncak tertinggi Matterhorn ( bayaran CHF100 )

  • Naik kereta api kembali ke Taesch

  • Bertolak ke Interlaken (110KM) untuk melihat pemandangan panorama yang memukau disini.

  • Daftar masuk hotel di Interlaken dan makan malam

    Sarapan & makan malam disediakan

Hari Ke EmpatGRINDELWALD - LAUTERBRUNNEN (JUNGFRAUJOCH - TOP OF EURO)

  • Selepas sarapan pagi di hotel, bertolak dari Interlaken ke Grindelwald (21Km). sepanjang jalan , kita akan melalui kawasan pergunungan sambil menikmati pemandangan yang mengagumkan.

  • Sebaik tiba , aktiviti bebas di sini.

    • Lawatan pilihan menaiki kereta kabel daru Grindelwald Terminal ke Eigergletschkepada untuk yang ingin ke Puncak Tertinggi Europe Jungfraujoch – (bayaran CHF180)

  • Seterusnya, bertolak ke Lauterbrunnen iaitu merupakan salah satu perkampungan tercantik di Switzerland. Dengan berlatarbelakangkan air terjun. Berisar – siar dan fotografi di sini.

  • Dalam perjalanan, hentian bergambar di Tasik Brienz

  • Makan malam di restoran India

  • Kembali ke hotel di Interlaken

    Sarapan & makan malam disediakan

Hari Ke LimaENGELBERG - LUCERNE - ZURICH (MOUNT TITLIS)

  • Selepas sarapan pagi di hotel, bertolak dari Interlaken ke Engelberg (86Km)

  • Tiba di kampung Endelberg dan aktiviti bebas di Swiss Village yang indah ini.

    • Lawatan pilihan menaiki kereta kabel untuk ke Mt Titlis – Bayaran CHF 70

  • Bertolak dari Engelberg ke Lucerne (36Km) dan melawat ke Jambatan Chapel, Monumen Singa, Bandar Lama dan Tasik Lucerne

  • Selepas itu, Membeli-belah di Bucherer Shop

  • Makan malam di restoran Halal

  • Kembali ke Zurich (52Km) dan Daftar masuk hotel

    Sarapan & makan malam disediakan

Hari Ke EnamLANDQUART - SCHAFFHAUSEN (RHINE FALLS)

  • Selepas sarapan pagi di hotel dari Zurich ke Schaffhausen (52Km)

  • Lawatan ke Rhine Falls air terjun terbesar di Zurich

  • Seterusnya lawatan ke :

    • Lanquart – Landquart fashion outlet iaitu membeli belah di premium oulet.

    • Lindt Chocolate Factory

  • Balik ke Zurich dan makan malam di restoran halal

    Sarapan & makan malam disediakan

Hari Ke TujuhZURICH - KUALA LUMPUR

  • Selepas sarapan , aktiviti bebas sehingga daftar keluar

  • Bertolak ke lapangan terbang.

  • Berlepas ke Kuala Lumpur (transit Dubai)

    Sarapan dan hidangan di dalam penerbangan

Hari Ke LapanKUALA LUMPUR

  • Selepas sarapan , aktiviti bebas sehingga daftar keluar

  • Bertolak ke lapangan terbang.

  • Berlepas ke Kuala Lumpur (Transit Dubai)

    Sarapan dan hidangan di dalam penerbangan

Peta

[Panduan Lengkap] Percutian Ke Switzerland

Ketahui apakah tempat-tempat menarik yang ada di Switzerland

Switzerland mempunyai banyak tarikan popular untuk dinikmati pelancong. Antara yang paling popular termasuklah:

  • The Swiss Alps: The Swiss Alps adalah salah satu tarikan semula jadi yang paling terkenal di Switzerland. Ia menawarkan pemandangan yang menakjubkan, ski dan papan salji bertaraf dunia, serta banyak peluang mendaki dan mendaki. Beberapa tempat peranginan ski paling popular di Swiss Alps termasuk Zermatt, St. Moritz dan Verbier.

 

  • Tasik Geneva: Tasik Geneva ialah salah satu tasik yang paling indah di Switzerland, dan dikelilingi oleh bandar-bandar yang menawan, ladang anggur, dan banyak aktiviti luar. Beberapa bandar popular di sekitar tasik termasuk Lausanne, Montreux dan Geneva

 

  • Jungfraujoch: Jungfraujoch ialah stesen kereta api tertinggi di Eropah, terletak di puncak gunung Jungfrau. Pengunjung boleh menaiki kereta api ke puncak untuk menikmati pemandangan panoramik Swiss Alps. 

 

  • The Matterhorn: The Matterhorn ialah salah satu puncak yang paling dikenali di dunia, dan merupakan tarikan popular untuk pelawat ke rantau ini. Ia juga merupakan gunung yang mencabar untuk didaki, kerana ramai pendaki dari seluruh dunia datang untuk mencuba untuk menaklukinya.

 

  • Bandar Lama Bern: Bandar Lama Bern ialah Tapak Warisan Dunia UNESCO yang menawarkan gambaran sekilas tentang warisan budaya Switzerland yang kaya. Pengunjung boleh menerokai jalan zaman pertengahan dan mengagumi seni bina yang dipelihara dengan baik di bandar yang menawan ini.

 

  • Zürich : Zürich ialah bandar terbesar di Switzerland dan hab kewangan utama, ia juga menawarkan pelbagai aktiviti kebudayaan, hiburan malam dan membeli-belah yang baik.

 

  • Air Terjun Rhine: Air Terjun Rhine ialah air terjun terbesar di Eropah dan tempat popular untuk pelawat menaiki bot, berkelah atau mengambil gambar. Ini hanyalah beberapa contoh daripada banyak tarikan popular yang ditawarkan oleh Switzerland. Ia adalah sebuah negara kecil tetapi ia mempunyai banyak kepelbagaian dan tempat-tempat menarik untuk dikunjungi.
2 Testimoni
Lihat Melalui:KedudukanTarikh
Avatar of Hadi

Amira Abdul

Pelancong Berpasangan

Kitaorang seronok sangat. Tentatif yang pada but leisure and santai je. Semua tempat popular dah cover dalam tentatif ni. Tour guide pun pro and very helpful. Overall kita orang puas hati dengan servis & trip kali ni. Well done.

26/04/2023
Avatar of Hadi

Andrew AL Bulang

Pelancong Berkumpulan

Tak habis lagi feeling melancong di Switzerland ni. Anyway semua plan on tentatif berjalan lancar walaupun ada delay sikit overall kami seronok sangat. Rasa nak repeat lagi sebab mmg cantik sangat. Tq to all team. Saya akan rekomen dengan kawan2 sy.

22/04/2023
6 pelancong berminat dengan pakej percutian ini!