fbpx
'Memudahkan Percutian Anda'

Natrah Sekeluarga

Hot Air Balloon
Natrah-Testimoni-Pakej-Turki-4
PelangganKonsortium 51 Orang
TourTurki Musim Salji
Pakej 10 Hari 8 Malam

Turkey & Family Fun!

Lihat Pakej

 

REVIEW JUJUR TRIP TURKEY – BEST SGT

Kebetulan kak Ferry ada urusan keje kt Turkey, so dah alang2 bawak anak2 sekali. Kira tambah hari utk berjalan la. Total 10 hari gak la

1. PENGALAMAN
Pengalaman mmg rare. Byk aktiviti dan moment yg xpernah dilalui. Sumpah best.

2. MAKANAN
Makanan ok je. Mostly sume halal. Cuma boringla menu2 mediteranerrean ni. Nasib ada bawak sambal hijo,asam pedas bagai. Hari ke 3 tekak ni dh tepu dh tpi abemi happy je mkn roti kebab2 tu. Mostly makanan diaorg bakar2 salad2 sbb tu diaorg cantik kot😂

3. LOKASI
Turkey ni terlampau cantik, awan dia biru mcm dlm gambar google. Terlalu cantik mcm dlm postcard. Gambar tepi2 jalan biasa pon cantik. Ditambah bila salji memenuhi atas pokok dan tepi2 kebun. Omg. Cantik sgt. Destinasi wajib pergi bagi kak ferry cuma jenuh sbb flight direct amik masa 12 jam gak la. Tpi kalo amik flight malam xterasa sgt sbb malam msia bersambung malam turki. So tido jela. Total di dalam turkey kami explore lebih 6000km menggunakan private bas.

4. SEJARAH ISLAM
Byk sejarah islam yg dh pernah belajar masa form 4& 5. Tp dulu belajar sbb nk peksa je. Xde feel pon. Kali ni dpt sendiri pergi tempat tu. Mmg lain la rasanya terutama istana sultan muhammad alfateh di mana kt situ ada pelbagai brgan peninggalan rasullulah dan sahabatnya. Masa tgk jubah, pedang dll tu rasa syahdu sgt. Bergenang air masa. Sebak rasa.

5. BIZ CIRCLE
Dh keje dgn org bisnes mmg setiap masa sembang pasl bisnes jela xkira dlm bas,hotel tgh makan. Bermacam topik la sembang. Sampai pinjam bilik meeting and whiteboard hotel. Nasib pak turki tu melayankan je. Sampai larut malam memasing bersembang. Tpi syukur la dpt partner yg kaki sharing ni. Prinsip kami sama2 naik. Sama2 sukses. Insyalah. Tq korang kak ferry syg korang sgt2. Insyalah lepas ni ada rezeki nk buat haji dan holiday sama2 lagi.. kalo ada nk join roger yuk. ( tq nuth , azid, dr hazwan, ain dan all kids)

6. MATA WANG
Matawang turki tgh agak drop. So duit MYR agak besar. Kak ferry Hanya hanya bawak duit MYR2000 je . Tpi dpt duit turki lira RM5000. Tpi duit ni pon xhabis siap bawak baki lagi. Card debit/credit yg kak ferry standby utk berbelanje pon xsempat guna. Sbb duit cash melebihi cukup. Samoai bergaduh nk beli apa utk habiskan duit memasing. Makan minum hotel n transport sume dh masuk pakej agen.

7. AGENSI
Kak ferry guna khidmat tuan Mohd Hadi dari HADIGO TRAVEL. Agensi ni baik sgt. Trusted. Flight turki airline ni selesa x sempit sgt mcm AIR XXXX. Dpt makan 2 kali siap ada toys, tv player n game for kids. So budak2 xmeragam lgsung. Wakil syarikat kt KLIA dan turki sgt2 baik dan helpful. Semuanya lancar. Destinasi yg dibawak sume best gilaaaaaaa. Diaorg senang runding layan je kehendak kami.

Asalnya 3 hari sebelum date sebenar bertolak kami bertiga terpaksa cancel flight. walaupon dh full payment n dh halfly packing bag. sbb masing2 dilanda banjir. Ada yg banjir kt klinik, kedai, ofis termasuk asrama pekerja kak ferry. Tpi en hadi baik hati contact turki airlines utk adjust date kami without caj. Biasanya agensi mana nk layan mmg burn jela duit kan. Tpi en hadi tolong kami. Alhmdlah tq sgt2. Merasa la kami naik cruise, cable car, hot air belloon, main salji dan pergi tempat2 yg best. Kesimpulannya kami puas hati sgt dgn agensi ni. Melayan saje kerenah kami dan kerenah anak2 kami. Alhmdlah kami n anak2 sume happy sgt

8. VIDEOGRAPHER
Mcm biasala dr zmn bercinta abemi mmg suka record moment. Mmg kak ferry xnafikan percutian kami lebih indah dgn video2 n gambar manis dgn videoman sbg kenangan. Ditambah dgn gadget baru beliau dh mcm pakai drone plak dh. Suka sgt.